بررسی چالش های توسعه محصول جدید(NPD) در بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) (مطالعه موردی صنایع غذایی و آشامیدنی منتخب استان فارس)
محورهای موضوعی : زيرساختهاي توسعه فناوري و نهادهاي پشتيبان توسعه فناوريرضا طالعی فر 1 * , سید حسن حاتمی نسب 2
1 - -
2 - -
کلید واژه: چالشهای موثر, توسعه محصول جدید, بنگاههای کوچک و متوسط, صنایع غذایی استان فارس, دیدگاه مدیران,
چکیده مقاله :
موفقیت در پروژه های توسعه محصول جدید، چالشی مهم برای مدیران گذشته و امروزی است. در واقع پیدایی پاسخی برای این سوال که چرا هنوز نرخ شکست در این پروژهها بالاست، ذهن محققان را به خود مشغول کرده است. شکست این پروژهها در شرکت های کوچک و متوسط، مساله ی حادتری در مقام قیاس با شرکت های بزرگ دارد. به گونه ای که برخی از این شکستها عملا امکان حیات شرکت های مزبور را سلب ميکند. لذا در این تحقیق بررسی چالش های توسعه محصول بطور خاص در مورد این شرکتها انجام شده است. برای این منظور با استفاده از تحقیقی پیمایشی نظریات مدیران و کارشناسان ارشد بنگاه های کوچک و متوسط صنایع منتخب غذایی استان فارس مورد مداقه قرار گرفته و با عنایت به آن راهکارها و پیشنهادات کاربردی مطرح شدهاند. در تحقیق حاضر پس از بازنگری گسترده ادبیات تحقیق، چالش های موثر شناسایی و سپس با عنایت به نظریات دریافتی از مدیران، معنی داری به همراه میزان اهمیت آنها در بنگاه های تحت مطالعه مشخص شده است. نتایج حکایت از آن دارد که از دیدگاه مدیران این واحدها در ارتباط با چالش های موثر بر توسعه محصول جدید بین وضعیت موجود و وضعیت ایده آل شکاف معنی دار وجود دارد. ضمن اینکه چالش هایی چون تخمین نادرست بازار ، عدم توجه كافي به تحقيق و توسعه، عدم وجود كانالهاي توزيع مناسب ، عدم وجود تبليغات مناسب پيرامون محصول جديد ارايه شده به عنوان چالش های مساله ساز مطرح شدهاند.
Success in new product development (NPD) projects is a crucial challenge for the past and present managers. Actually researchers have still problems finding the reason for the high rate of failure in such projects. Failure of these projects in small and medium enterprises is a bigger problem compared to large companies. So some of these failures may endanger life of these units and result in the closure of these units. Therefore, in this research the challenges of product development in these companies have been surveyed in particular. For this purpose, opinions of experts and managers of firms in small and medium-size food industries of Fars province have been surveyed and then practical solutions and suggestions have been mentioned. In this study after extensive reviewing of research literature, a series of identified effective challenges and with considering the opinions of managers, significant challenges with degree of their importance within the firms have been mentioned. The results explain that from view of managers of under study, the units in connection with the effective challenges on new product development between the current status and the ideal situation there are significant gaps such as: estimating incorrect suitable market, lack of adequate research and development issues, lack of appropriate and sufficient distribution channels and lack of appropriate advertising for offering new products to the market have been discussed as the challenges.